Geçmiş Olsun Türkiyem | DEPREM

MARAŞ DEPREMİ


Herkese merhaba, millet olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Arka arkaya çok şiddetli depremler ile büyük bir afet yaşadık. Allah beterinden saklasın.


10'dan fazla ilimiz, çok büyük yıkıma uğradı. Bu yıkımlar sadece binalarla kalmadı, ahlaki yıkıma da uğradık maalesef. Deprem bölgesinde yıkılan evlerden, dükkanlardan, marketlerden yağmalanma olaylarını üzüntüyle izledik. Daha fazla kazanç elde etmek için malzemeden çalıp dayanıksız bina yapan müteahhitler, buna izin veren belediyeler yargı önüne çıkmalı. Unutmayalım ki deprem değil bina öldürür!

 

Bunun yanında yardım toplama adı altında türeyen dolandırıcılar, milletimizin saf duygularını sömürmeye çalışıyorlar. Özellikle bu konuya çok dikkat edelim lütfen, resmi kurumlar dışında para göndermeyin veya mesaj atmayın.


Yardım yapmamız gereken resmi kurumlara mesaj atarak destekte bulunmak çok kolay.

 

Lütfen imkanlarınız ölçüsünde AFAD, AKUT veya Kızılay'a maddi yardımda bulunun.


-AFAD için DEPREM yazıp 1866'ya 20 TL

-Kızılay için DEPREM yazıp 2868'e 15 TL

-AKUT için DEPREM yazıp 2930'a 10 TL bağışta bulunabilirsiniz.


Buna ek olarak Amazon Türkiye, Trendyol ve Hepsiburada gibi online alışveriş platformları üzerinden direkt olarak AFAD'a gönderim yapabilirsiniz. 


Şu an en çok ihtiyaç duyulan ürünler: 


Battaniye, çocuk bezi, ıslak mendil, ısıtıcı, kışlık mont, bot, çorap, içme suyu ve gıda ürünleri. 


Herkes imkanı ve bütçesi ölçüsünde yardım ettiğinde bu felaketten bir an önce kurtulacağımızı ümit ediyorum.


Depremde vefat eden tüm vatandaşlarımızın mekanı cennet olsun. Allahım yaralılara acil şifalar versin. Kurtarılmayı bekleyen, göçük altında yaşayan herkese yardımın bir an önce ulaşmasını nasip eylesin.

1 yorum:

  1. Çok zor bir durum... Yaşanılanlar çok acı. Allah yardımcıları olsun. Umarım bu kez ders alınır ve gerekli tedbirler alınır sonrasında. Daha büyük acıların yaşanmaması adına.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Kıymetlidir, Düşüncelerinizi Paylaşırsanız Seviniriz :)

Blogger tarafından desteklenmektedir.