Bir Alıntı Bir Yorum -Çay Kokulu Hikayeler-


Mavi ve Edebiyat Bloğu


Merhaba sevgili okurlar,
Yine sizinle okuduğum bir kitap hakkında düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. 

Kokulu Hikayeler serisinin ''Çay Kokulu Hikayeler'' adlı kitabı. Kitabın yazarı Ender Haluk Derince. Kitap Yakamoz Yayınları'na ait. İçinde 50 farklı, birbirinden güzel hikaye bulunuyor.

Okurken insanın içi huzurla doluyor, yüreği ısınıyor. Bir hikayede aşkı, diğerinde dostluğu, diğerlerinde anne sevgisini, baba özlemini anlatan bazen hüzünlü bazen insanın içini mutlulukla dolduran hikayeler... Her hikaye mutlaka bir mesaj veriyor ve ders çıkarmamızı sağlıyor. Her hikaye özenle seçilmiş ve başlarında ünlü insanların sözleriyle başlıyor. Kitapta en sevdiğim kısımlar bunlardı diyebilirim. Kitap gayet sade bir dile sahip.

Size kitaptaki bir hikayeden bahsedecek olursam:

Heykeltıraşın biri yapacağı yeni bir heykel için işlenecek bir heykel arar. Bir mermercinin önünden geçerken köşeye atılmış bir mermer parçası görür. Mermerciye fiyatını sorar. Mermerci bedava olduğunu söyler. Heykeltıraş mermerin kocaman olduğunu ve neden bedavaya verdiğini sorar mermerciye. Şekli bozuk olduğu için kimsenin almak istemediğini, boşuna yer kapladığını söyler mermerci. Heykeltıraş mermeri alır. Birkaç ay geçtikten sonra yine mermercinin yolunu tutar. Elindeki kutuyu mermerciye verir. Mermerci çok şaşırır ve kutunun içindeki heykeli çok beğenir. Bunun karşılığında heykeltıraşın çok para isteyeceğini düşünür ama heykeltıraş istemez. Heykelin taşının mermerciye ait olduğunu söyler. Kimsenin beğenmediği o taştan yaptığını söyler mermerciye. Mermerci utancından kıpkırmızı olur.

Hikayenin sonunda Michelangelo'nun da diğer heykeltıraşların beğenmediği büyük bir mermer parçasını alıp dünyanın en iyi heykellerinden biri olan Hz. Davud heykelini yaptığından bahsedilir.

 ''Sizce de kimi zaman beğenmediğimiz, şikayet ettiğimiz hayatlarımız da mermercinin bir kenara attığı mermer parçasına benzemiyor mu?'' der hikaye.

Serinin Menekşe, Papatya ve Kahve Kokulu Hikayeler gibi kitapları da mevcut. Ben çayı çok fazla seven biri olarak her sayfayı çevirdiğimde burnuma hafifçe gelen çay kokusunu duyumsayarak okumak gerçekten çok güzel. Ayrıca kitabın kapağına ve hikayelerin arasındaki çaydanlık illüstrasyonlarına da bayıldım. Hikaye derlemesi okumayı sevenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap.

Yazarı: Ender Haluk Derince
Yayın: Yakamoz Yayınları
Sayfa sayısı: 349

Kitabı okuduysanız sizin de görüşlerinizi çok merak ediyorum. Benimle paylaşırsanız sevinirim.
Sevinçlerini Sakın Erteleme
Her Yemekten Sonra Şükret
Biri Seni Kucakladığında İlk Bırakan Sen Olma...

Yazıyı beğendiyseniz paylaşırsanız çok sevinirim, keyifli okumalar.

Diğer kitap önerilerimize buradan ulaşabilirsiniz :)

2 yorum:

  1. Kitaptan alıntı yaptığınız hikaye ve mesajı çok güzel, ilgi çekici bir kitaba benziyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumanızı tavsiye ederim, yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Kıymetlidir, Düşüncelerinizi Paylaşırsanız Seviniriz :)

Blogger tarafından desteklenmektedir.