Bir Hilal Uğruna Ya Rab Ne Güneşler Batıyor | Mavi ve Edebiyat

"Bir Hilal Uğruna Ya Rab, Ne Güneşler Batıyor"
Merhaba eşsiz vatanımın güzel insanları, ezelden beridir şehit kanıyla sulanan yurdumuzda her gün bir ocağa ateş düşüyor, her gün bir ananın ciğeri kor alevlerle yanıyor. Yine o günlerden birine daha şahitlik ediyoruz, Mehmetçiklerimiz terör yuvalarını bir bir yok ederken hain saldırılarla birlikte de şehitlik mertebesine yükseliyor. Bu milletin ekmeğini yiyen suyunu içen hainler bu ülkenin evlatlarını gözlerini kırpmadan bir hiç uğruna şehit ediyorlar.

Ne güzel söylemiş İstiklal Şairimiz Mehmet Akif: "Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor." Bu dize yıllar önce yazılsa da geçmişten günümüze ve hatta geleceğe ışık tutuyor. Yıllar öncesinde içte ve dışta birçok düşmanla mücadele eden bir millettik, günümüzde de mücadele etmeye devam ediyoruz ve yıllar sonra da bu mücadele ebede kadar sürüp gidecek. 

Bu savaş Batı ile Doğu'nun, hilal ile haçın savaşıdır. Bu nedenle "Bir hilal uğruna nice güneşler batmaktadır." Batan her güneş yüreğimizi yaksa da kutsal bir amaç uğruna yapılan bu mücadelede batan her güneş için peygamberlikten sonraki en büyük mertebe olan şehitlik mertebesi sunulmaktadır. Toprağı sulayan her şehit kanı ile ciğerlerimize kor alev düşse de biz biliyoruz ki yaşadığımız bu coğrafyada bir gün şehitlerimizin kanları sayesinde tekrar güller açacak, yeni doğan güneşler bize ve milletimize güzel ufuklar çizecek.  

Üstad Necip Fazıl'ın şu dizeleri tam olarak milletimizi anlatıyor: 

"Sen bir devsin, yükü ağırdır devin!
Kalk ayağa, dimdik doğrul ve sevin!
Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte! 
Ölsek de sevinin, eve dönsek de! 
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte! 
Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir! 
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!"


Evet, biz millet olarak bir deviz ve devlerin yükü de ağır olur. Tıpkı yüksek dağların uç kısımlarının karlı ve sisli olduğu gibi. Ezelden ebede kadar kutlu bir dava uğruna mücadele etmek için yaratılmış bir milletiz. Yüzyıllar boyunca hilal bayrağını onurlu ve gururlu bir şekilde temsil ettik ve halen de bu bayrağın en büyük temsilcisi bizleriz. Biz derken sadece Türkleri de kastetmiyorum. Kürt, Laz, Çerkez, Azeri kim olursa olsun, bu millete gönül vermiş, bu toprakları vatanı bilen ve hainlik peşinde koşmayan herkes bizim kardeşimizdir. 

Şehitlerimiz, vatanımız, bayrağımız, dilimiz, dinimiz, kutsal değerlerimiz ortak. Yüzyıllarca birlikte yaşadığımız bu coğrafyada bizi ayrıştırıp bölmek isteyenlere fırsat vermeden bir olup diri kalmalıyız. Batı zihniyeti olan "parçala ve böl" oyununa gelmemeliyiz. Çanakkale'de, Trablusgarp'ta, Balkanlar'da ve Kurtuluş Savaşı'nda ne için mücadele ettiysek yine onun için mücadele ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Batı ülkelerinin kültürlerine, dinlerine, kendilerinden olanlara sahip çıktıkları gibi biz de kültürümüze, dinimize ve bu vatanın evlatları olarak birbirimize sahip çıkmalıyız. 

Onurlu yaşayıp şerefiyle ölen bir millet olarak onursuz yaşayıp şeref yoksunu bir şekilde ölen insanları kendimize örnek almaktan vazgeçmeliyiz. "Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur!" Bu bilinçle düşünmeli ve bu bilinçle hareket etmeliyiz. Kimseyi ötekileştirmeden, Batı oyunlarına gelmeden bir olup tüm dünyaya gücümüzü ve devliğimizi göstermeliyiz. 

Hiçbir millet veya devlet bizim gibi kutsal bir amaç uğruna bu kadar mücadele vermemiştir. Hiçbir toprak parçası bizimki kadar şehit kanıyla sulanmamıştır. Bu nedenle cennet vatanımıza sahip çıkmalı ve kutsal değerlerimizi namahrem ellerden korumalıyız. Bunu biz yapmazsak bizden başka yapabilecek ikinci bir millet yok, ikinci bir Türkiye yok. Dinine, vatanına, bayrağına, şehitine sahip çık!

"Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda."

Şehitlerimiz anısına bir paylaşım yapmak istedik, yazı içerisine herhangi bir reklam yüklenmeycektir. 
Blog konseptimizin dışına çıkan bir yazı olsa da vatansız bir edebiyat ve vatansız bir insan düşünülemez.
Bu nedenle böyle istisna bir paylaşım yapmak istedik.

Lütfen cennet vatanımıza en güzel şekilde sahip çıkalım ve hainlik yapmak isteyen kim olursa olsun
içimizde barındırmayalım. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize de başsağlığı diliyorum.

15 yorum:

  1. Nurlar içinde yatsınlar...Başımız sağ olsun.

    YanıtlaSil
  2. Boğazım düğümlendi. Mekanları Cennet'in en güzel köşesi olur inşallah

    YanıtlaSil
  3. Allah şehitlerimizin ailesine sabı versin.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı gerçekten, Allah razı olsun. Bende sizi kendi yemek siteme beklerim, ziyaret edip bir yorum atarsanız beni çok mutlu edersiniz.

    Elmalı Kurabiye - http://yemek-ye.net/tarifler/elmali-kurabiye/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki sitenizi ziyaret etmek isterim, teşekkürler güzel düşünceleriniz için.

      Sil
  5. Mekanları cennet olsun, Allah ailelerine sabır versin ama bu işin sorumlusu hükümet, Suriye'de bir Kürt koridoru olmasının sebebi onlar, ta baştan ABD'nin peşine takılan, onun verdiği silahlar, eğitim, AKIL ile Hatay'da bir sürü paralı asker ışid dahil besleyip Suriye'yi parçalasınlar diye elinden geleni ardına komadı, şimdi tutmuş yaptığı pisliği Mehmetçiklere temizletmeye çalışarak onları kurban ediyor. Kendi oğlunu, damadını gönderseydi ya kendi pisliğini temizletmeye.....bizim Suriye'de işimiz ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyasi boyutta genel olarak size katılmakla birlikte tüm Türk siyasetini başarısız bulmaktayım. Hükumetten tutun ana muhalefetine kadar hepsi gün geçmeden kendi söylediklerinin aksine demeçler veriyorlar. İstikrarlı bir düşünce ve birlik-beraberlik içerisinde bir dış siyaset izlenmeli bence.

      Sil
  6. Mekanları cennet olsun 4 arkadaşım şehit oldu afrinde eğer bende kalsaydım şehitliği belki bana da nasip ederdi rabbim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah tüm şehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin inşallah. Demek ki daha nasip değilmiş, teşekkür ederim.

      Sil
  7. Bu vatan uğruna nice canlarımız gitti. Peki biz geride kalanlarına sahip çıkabildik mi?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Kıymetlidir, Düşüncelerinizi Paylaşırsanız Seviniriz :)

Blogger tarafından desteklenmektedir.