BLOG AÇMA AMACIM


   Merhaba değerli okurlar, bu yazımda size blog açma amacımı anlatacağım.

   Öncelikle ben Türk dili ve edebiyatı bölümü mezunuyum ve şu anda yüksek lisans yapmaktayım. Zaman buldukça yazılar yüklemeye, sizinle dertleşmeye, sohbet etmeye çalışıyorum. Blog açmaktaki amacım edebi paylaşımlar yapmak, deneme türü yazılar yazmak, kendi yazdığım şiirleri paylaşmak diyebilirim. Küçüklüğümden beri hep şiir yazmaya çalışırdım, hada da çalışıyorum. Üniversite yıllarında da şiir yazmaya devam ettim ve şiirlerin yanında düz yazı türünde hikaye, deneme tarzı yazılar da yazmaya başladım. Bu blogu açmamdaki amaç da tamamen kendi yazdıklarımla size ulaşmak. Beğenilir miyim, yazdıklarım hoşunuza gider mi bilmiyorum ama amacım bu ve elimden geldiğince buraya yazmaya çalışacağım. Umarım yazılarımı, şiirlerimi beğenirsiniz; çünkü gerçekten emek veriyorum, kendimi daha iyi yazmak için zorluyorum, nasıl daha iyi yazabilirim diye düşünüyorum.

   Yazdıkça, içimi döktükçe rahatlıyorum. Bilirsiniz bazen derdinizi insanlara anlatınca sizi tam anlamıyla anlamıyorlar, kimi zaman duygularınızı anlatabileceğiniz samimi insanlar olmuyor çevrenizde işte ben de böyle durumlarda kağıda kaleme sarılıyorum. Çok duyguluysam şiir yazmaya çalışıyorum, derdimi döküyorum kağıda, en azından kağıda derdimi anlatınca insanlar gibi acıyan gözlerle bakmıyorlar bana.

   Seviyorum yazmayı. Yazdıklarımı önce kendim beğenmek istiyorum, nitekim insan önce elinden geldiği kadar zorlamalı kendini, en iyisini, en güzelini ortaya koymaya çalışmalı. Sonrasında diğer insanların beğenisini beklemeli. Ben salt bir beğeni için de yazı yazmıyorum. Benim yazımı okuyanlar yazımı çok beğensinler, onların beğendiği tarza yazı yazayım diye bir düşüncede olmak için yazmayacağım. Elbette ki beğenilmek, yazılarınız için övgü dolu sözcükler duymak herkesin hoşuna gider ama sırf beğenilmek için yazmak da edebiyatı bir yerde ticarete dönüştürür ve ben bunun olmasını istemiyorum. İçimden geldiği gibi duygularımı aktarmak istiyorum, samimi olup yapmacıklıktan uzak durarak yazılarımı oluşturmaya çalışacağım. Umarım sizin de hoşunuza gider ve yazdıklarım havada kalmaz.

   Herkesin hatası kusuru elbette olabilir, benim de yanlışlarım olacaktır. Yanlış yaptığımı düşündüğünüz, beğenmediğiniz bir yazımı, sözümü bana ulaştırabilirsiniz. Yorumda belirtebilirsiniz. Nitekim insanlar yanlış yapa yapa doğruyu buluyor. Kimse bir anda Mehmet Akif, Necip Fazıl, Ahmet Haşim, Nazım Hikmet olamıyor. Her ustalığın bir kalfalık ve çıraklık dönemi oluyor. Bu konuda sizi otorite tayin ederek yazılarımı, şiirlerimi, düşüncelerimi yorumlama yetkisini size veriyorum.

   Ben elimden geldiğince emek vererek, güzel yazılar, nitelikli şiirler oluşturmaya çalışacağım siz de benim bu emeklerime kayıtsız kalmayıp yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim. İyi okumalar :)

21 yorum:

  1. O zaman hoşgeldiniz. Yolunuz açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, hoşbuldum :) Hepimizin yolu açık olur inşallah.

      Sil
  2. Hoşgeldin. Hayırlı olsun. Umarım her şey istediğin gibi olur. Bloğuna takip paneli ekleme tavsiyesinde bulunacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız, teşekkür ederim. Sizden başka bir kişi daha önermişti, şu an oldu sanırım

      Sil
  3. Mücahit oğlum, bir iki kelimenin yazılımı mutlaka gözünden kaçmış, yanlış olmus. Onları düzeltme imkânın var. Her konuda birbirimize destek olmalıyız. Ben fark ettiklerimi yazıyorum. Bana darılmazsın değil mi oğlum?
    derinizi-derdinizi(ikinci paragraf, birinci satırda), hada-hâlâ (Birinci paragraf, beşinci satırda)
    Bize eleştirme hakkını vermen, daha iyiye ulaşmaya istek duyduğunun ispatı zaten. Yazılarını okuyacağım. Her zaman da fikirlerimi yazacağım, emin ol. Samimiyet insanları genelde mutlu eder ve bize güven duymalarına yol açar. Gayet içten anlatmışsın neden yazdığını. Yazmak o kadar güzel bir şey ki, alıştığında kendine çekiyor insanı. İyi yayınlar, bol esinler dileklerimle. Bil ki biz de, sen yüksek lisans yaparken öğrencilerin gibi olmalıyız. Başarılar dilerim oğlum. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki size darılma gibi bir durum söz konusu bile olamaz :) Yanlışlarım okurken benim de dikkatimi çekmişti, düzelttim. Çok teşekkür ederim Ece ablacım, çok samimi ve içten bir yorum yapmışsınız. Her türlü görüşe, öneriye ve fikre açığım. Yanlışlarım elbette olabilir, gördüğünüz hatalarımı, yanlışlarımı bana bildirebilirsiniz her zaman :) Asla alınma gücenme olmaz, o konuda rahat olun :) Tekrar çok teşekkür ederim bu içten ve güzel yorum için :)

      Sil
  4. Ablamın Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olması dışında edebiyatla pek bir ilişkim yok denebilir. Blog açmanız pek yerinde olmuş, hoş geldiniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablanız da edebiyat camiasındanmış ne güzel :) Çok teşekkür ederim güzel düşünceniz için :)

      Sil
  5. Hoşgeldin. Herşey istediğin gibi olsun.
    Yazılarını ve şiirlerini yalın, sade bir dille yazıyorsun.Bu çok güzel.
    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş buldum :)
      Güzel yorumunuz ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Ben,düzenli okuyorum seni.Yazmaya devam etmelisin,kendini kasmadan ve beğenilme endişesi taşımadan:) O zaman samimi ve doğal yazılar çıkacaktır ortaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız, ben de elimden geldiğince doğal ve içten yazmaya çalışıyorum. Çok teşekkür ediyorum ilginiz ve yorumunuz için :)

      Sil
  7. Merhaba,
    Yolunuz açık olsun. Ben de çok severim yazmayı. Antoloji.com da yaklaşık 300 adet kadar şiirim var. İyi ki oraya eklemişim. Arada açıp okuyorum iyi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzell... 300 şiir, gerçekten tebrik ederim.

      Güzel düşünceleriniz için de teşekkür ediyorum :)

      Sil
  8. Yazmak nefes almak mıdır yoksa nefes almak yazmaya bir sebep mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmak nefes almaktır, içindeki sıkıntıyı, kederi ya da mutluluğu dökersin kağıda, paylaşırsın onunla. Sonra geriye dönüp baktığında yazılarını ve görürsün ve onlar var oldukça sen ölsen de yazılarınla tutunursun gelecek nesillere, senden sonrakiler yazılarını okudukça senin solukların kaplar yüreklerini :)

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Kıymetlidir, Düşüncelerinizi Paylaşırsanız Seviniriz :)

Blogger tarafından desteklenmektedir.